Cuketové čatní

700 g cukety
700 g cibule
700 g zralých rajčat
500 g jablek
300 ml octa
30 g soli
50 g krystalového cukru
30 g hořčičného semínka
4 lžičky chilli koření nebo 2 feferonky
2 lžičky pepře

 

 

Cuketové čatní – postup přípravy

Rajčata vložíme na chvilku do vroucí vody a oloupeme slupku. Cukety, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na kostky. Zeleninu posypeme krystalovým cukrem a necháme přes noc uležet v ledničce. Přidáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, koření, hořčičné semínko a zalijeme octem. Přivedeme k varu a dále vaříme asi 1 – 1,5 hodiny, dokud cuketové čatní nezhoustne. Směsí plníme vymyté sklenice, které pevně uzavřeme víčkem. Obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a obrátíme zpátky.

Tip: Chceme-li, aby cuketové čatní mělo opravdový říz, můžeme před vařením do směsi přidat na jemném struhadle nastrouhaný čerstvý křen a kari koření.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6570x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.