Cuketové bramboráky

500 g cukety
2 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
česnek
majoránka
drcený kmín
sůl
pepř
olej

 

Cuketové bramboráky – postup přípravy

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme starší a větší cuketu, vydlabeme z ní semínka, u mladých cuket to není potřeba. Mírně osolíme, zamícháme a  necháme chvíli odpočinout. Po pár minutách vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření dle chuti a nakonec hladkou mouku, která nám těsto na cuketové bramboráky zahustí.

Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme do něj kopečky těsta, které pomocí vařečky nebo obracečky splácneme na co nejtenčí placku. Smažíme z obou stran do hněda a odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Cuketové bramboráky podáváme se zeleninovým salátem.

Tip 1: Polovinu cukety můžeme nahradit nahrubo nastrouhanými bramborami.

Tip 2: Těsto na cuketové bramboráky, které si necháváme v lednici na později, můžeme dát do cedníku nad hrnec, neboť bude pravděpodobně postupně pouštět další vodu.

DALŠÍ RECEPTY Z CUKETY

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 11189x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Cuketové bramboráky jsou výborné, máme je alespoň jednou týdně.
Doporučuji přidat strouhaný eidam, je to pak ještě o stupeň lepší.
Jarka.