Čokoládové muffiny

220 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g másla
170 ml mléka
2 vejce
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
čokoláda



Čokoládové muffiny – postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím prosejeme mouku s práškem do pečiva do mísy, přidáme mléko, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vychladlé máslo, vejce, cukr a kakao. Elektrickým šlehačem zamíháme na hladké těsto. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, přidáme do těsta a promícháme.

Formu na muffiny vymažeme máslem a nalijeme těsto asi do ¾ košíčků. Povrch čokoládových muffinů můžeme posypat ještě kousky čokolády. Pokud použijeme papírové košíčky, dáme min. 3 na sebe, jinak z nich těsto vyteče.

Čokoládové muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 200°C přibližně 20 – 25 minut než vyběhnou a zezlátnou. Prvních 10 minut se trouba nesmí otevírat, jinak muffiny nevyběhnou.

Tip: Společně s kousky čokolády můžeme do muffinů přidat i nadrobno nakrájené vlašské ořechy.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2542x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Prášek z nepraženého kakaa 150g

Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z nepražených kakaových bobů.…

Cena: 61 Kč

CHIA SHAKE SPORT 500g

Vyvážený koktejl, kompletní výživné jídlo, vynikající chuť vitaminy…

Cena: 420 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kakaový prášek z Peru BIO 250g

BIO kakaový prášek z kakaových bobů EXPIRACE 30.4.2017! Popis:Kakaový…

Cena: 99 Kč  119 Kč 

Kakaový prášek nepražený BIO RAW 200g

Kvalitní kakaový prášek  BIO a RAW  Kakaový prášek není pražený ani…

Cena: 139 Kč

Kakaové boby nepražené drcené 100g

100% BIO RAW nepražené drcené kakaové boby Kakaové kousky se získávají…

Cena: 60 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte