Čokoládové muffiny

220 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g másla
170 ml mléka
2 vejce
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
čokoláda



Čokoládové muffiny – postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím prosejeme mouku s práškem do pečiva do mísy, přidáme mléko, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vychladlé máslo, vejce, cukr a kakao. Elektrickým šlehačem zamíháme na hladké těsto. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, přidáme do těsta a promícháme.

Formu na muffiny vymažeme máslem a nalijeme těsto asi do ¾ košíčků. Povrch čokoládových muffinů můžeme posypat ještě kousky čokolády. Pokud použijeme papírové košíčky, dáme min. 3 na sebe, jinak z nich těsto vyteče.

Čokoládové muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 200°C přibližně 20 – 25 minut než vyběhnou a zezlátnou. Prvních 10 minut se trouba nesmí otevírat, jinak muffiny nevyběhnou.

Tip: Společně s kousky čokolády můžeme do muffinů přidat i nadrobno nakrájené vlašské ořechy.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2165x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.