Čokoládové muffiny

220 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g másla
170 ml mléka
2 vejce
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
čokoláda



Čokoládové muffiny – postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím prosejeme mouku s práškem do pečiva do mísy, přidáme mléko, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vychladlé máslo, vejce, cukr a kakao. Elektrickým šlehačem zamíháme na hladké těsto. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, přidáme do těsta a promícháme.

Formu na muffiny vymažeme máslem a nalijeme těsto asi do ¾ košíčků. Povrch čokoládových muffinů můžeme posypat ještě kousky čokolády. Pokud použijeme papírové košíčky, dáme min. 3 na sebe, jinak z nich těsto vyteče.

Čokoládové muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 200°C přibližně 20 – 25 minut než vyběhnou a zezlátnou. Prvních 10 minut se trouba nesmí otevírat, jinak muffiny nevyběhnou.

Tip: Společně s kousky čokolády můžeme do muffinů přidat i nadrobno nakrájené vlašské ořechy.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2634x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

BIO hořká čokoláda 75% s kokos. cukrem EG…

BIO hořká čokoláda slazená kokosovým cukrem. Popis:Jemná hořká čokoláda…

Cena: 61 Kč

BIO mléčná čokoláda 50% s kokos. cukrem…

BIO mléčná čokoláda s velmi vysokým obsahem kakaa, slazená cukrem z…

Cena: 61 Kč

BIO hořká čokoláda 99% s kokos. cukrem EG…

BIO hořká čokoláda s velmi vysokým obsahem kakaa 99 %. Popis:Čokoláda…

Cena: 61 Kč

BIO hořká čokoláda 92% s kokos. cukrem EG…

BIO hořká čokoláda s velmi vysokým obsahem kakaa nejméně 92 %.…

Cena: 61 Kč

BIO mléčná čokoláda 37% s kokos. cukrem…

BIO mléčná čokoláda slazená cukrem z kokosových květů. Popis:Mléčná…

Cena: 61 Kč

Prášek z nepraženého kakaa 150g

Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z nepražených kakaových bobů.…

Cena: 61 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte