Čokoládové cookies

500 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
250 g másla
1 lžička soli
sekané vlašské ořechy
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkové esence
2 vejce
kvalitní čokoláda

 

Čokoládové cookies – postup přípravy

Máslo vytáhneme předem z lednice, necháme v pokojové teplotě povolit a utřeme ho na jemnou kaši. Do másla přidáme vejce a promícháme. Mouku, cukr, sůl, sodu a kypřící prášek smícháme ve větší míse a postupně přimícháme k máslu, přidáme vanilkovou esenci a zpracujeme, až vznikne polotuhé těsto. Jakmile je těsto hotové, přidáme do něj nadrobno nasekanou čokoládu a ořechy a promícháme.

Těsto na čokoládové cookies tvarujeme lžící do menších placek a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, mezi cookies necháme rozestupy, aby se během pečení neslepily.

Troubu předehřejeme na 150°C a čokoládové cookies pečeme asi 20 minut dozlatova.

Tip: Do smíchaného těsta můžeme kromě čokolády přidat například kandované ovoce, rozinky nebo kakao na obarvení cookies.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1662x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.