Čokoládová pěna (mousse)

120 g kvalitní čokolády
½ šálku cukru
4 žloutky
3 bílky
1 šálek šlehačky
šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce silné kávy




Čokoládová pěna – postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a společně s pomerančovou šťávou dáme do vodní lázně, kde směs mícháme do zhoustnutí. Do druhé vodní lázně nalámeme čokoládu, kterou můžeme malinko rozředit trochou mléka a přidáme 2 lžíce předem uvařené silné kávy. Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s pomerančovou šťávou a důkladně smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do čokoládové směsi. Čokoládová pěna se dále rozdělí do sklenic a dá vychladit na pár hodin do ledničky.

Čokoládová pěna se podává se šlehačkou, případně ozdobená ovocem, mátou, strouhanou čokoládou, čokoládovými lupínky nebo kakaem.

Aby byla čokoládová pěna co nejchutnější, je třeba vybrat kvalitní čokoládu obsahující min. 70% kakaa.

Tip: Na závěr můžeme do čokoládové pěny přidat lžičku smetany (může být i zakysaná) a jen lehce zamíchat, smetana nám udělá v pěně pěkný žíhaný efekt.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1304x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.