Čokoláda Pralus

Čokoláda Francois Pralus - francouzská čokoláda od roku 1955

Čokolády Francois PralusFrancois Pralus logo

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne blízko Lyonu ve Francii. Založena roku 1955. Její čokoládový bombon Praluliné se stal vyhledávanou místní specialitou. Produkuje rozsáhlou řadu vynikajících „single-origin“ čokolád.

Správná výslovnost Francois Pralus: fransoá praly.

 

 

Čokolády Francois Pralus

Single-origin tabulkové čokolády Francois Pralus

pralus - tabulkové čokolády single origin

Série single-origin čokolád Francois Pralus ze všech koutů světa je ojedinělá svým rozsahem: Brazílie, Caracas, Chuao, Kolumbie, Kuba, Cuyagua, Djakarta, Ekvádor, Ghana, Indonésie, Madagaskar, Mélissa, Papua, Dominikánské Republika, Sao Tomé a Principe, Tanzánie, Trinidad a Venezuela.


Organické Bio tabulkové čokolády Francois Pralus

pralus - organické tabulkové čokolády

  • Brazílie
  • Ekvádor
  • Ghana
  • Le 100%
  • Dominikánské Republika
  • Tanzánie

Horká čokoláda na pití Francois Pralus

pralus - horká čokoláda

Stačí rozpustit v horkém mléce a můžeme si vychutnat horkou čokoládu, kterou znalci na přehlídce Academy of Chocolate ocenili zlatou medailí.

Zakoupit ji můžete také ve velkém 3kg balení vhodném pro kavárny.


Tabulkové čokolády Francois Pralus z aromatických bobů Criollo

pralus - hořká čokoláda

Aromatické boby Criollo vyváří mimořádně bohatou symfonii chutí a vůní.

  • Le 100%: živá vůně, jemné mátové a ovocné tóny, spousta svěží acidity.
  • Indonésie 75%: čerstvá a jemná, aroma dřeva a hub, lehce kyselý a dlouhý závěr.
  • Madagascar: živá vůně, lehké aroma máty a ovoce, jemný, lehce kyselý závěr.
  • Mélissa mléčná 45%: vyvážené aroma s tóny medu a karamelu.

Napolitánky Franois Pralus

pralus - napolitánky

Všechny tabulkové čokolády lze pořídit i ve formě tzv. napolitánek - malých 5ti gramových miničokoládek. Vhodné jsou například jako zákusek ke kávě. Balíček 10ti různých „single-origin“ napolitánek je zase hezký dárek za dobrou cenu.


Suroviny čokolád Francois Pralus

čokoládové boby

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si vybírá osobně u pěstitelů. Od roku 2003 vlastní plantáž na ostrově Nosy Be na severozápadě Madagaskaru, kde vysazuje vysoce aromatické kakaovníky variety Criollo.


Francois Pralus - tradice a současnost

pralus - cukrárna

Roku 1955 vystavil Auguste Pralus do výlohy své cukrárny nový růžový bonbón „Praluliné.“ Toho dne se začala psát historie čokoládovny Pralus. Onen bonbón, vyrobený z kousků domácí čokolády, lískových ořechů a mandlí, se totiž rychle stal vyhledávanou místní pochoutkou. Od roku 1995 vede společnost Pralus Augustův syn Francois. Rodinná čokoládovna má nyní zhruba 35 zaměstnanců.


Ocenění čokolád Francois Pralus

Čokolády Francois Pralus získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. Zde uvádíme některé z nich:

   
výrobekkategorieocenění
Academy of Chocolate, Londýn, 2009  

Pralus – Barre Infernale Lait

Best Filled Praline or Bonbon

zlatá medaile

cena Academy of chocolate
Academy of Chocolate, Londýn, 2009  

Pralus – Le 100%

Best Dark Organic Chocolate Bar

stříbrná medaile

cena Academy of chocolate
Academy of Chocolate, Londýn, 2009  

Pralus – Pralus – Cacao show drinking chocolate

Best Drinking Chocolate (unflavoured)

zlatá medaile

cena Academy of chocolate
Academy of Chocolate, Londýn, 2006  

Pralus - Java (70%)

Best Bean to Bar Chocolate Makers Bar

bronzová medaile

cena Academy of chocolate

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 287x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.