Čokoláda Michel Cluizel

Francouzská čokoláda od roku 1948


Michel Cluizel logoRodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie. Založena roku 1948. Nabízí mimo jiné unikátní řadu plantážních čokolád, luxusní čokoládové ochutnávkové sady, a téměř 200 druhů ručně vyráběných pralinek.

Správná výslovnost Michel Cluizel: mišel kizel

 

 

 

  


Čokolády Michel Cluizel

Luxusní ochutnávkové sady Les Nuanciers Michel Cluizel:

cluizel - ochutnávková sada čokolád

Ochutnávkové sady se vzorky čokolád z různých plantáží. Některé obsahují pro zajímavost i surové kakaové boby a kakaové máslo. Krásný dárek k životnímu výročí či pro významného obchodního partnera.


Plantážní tabulkové čokolády Michel Cluizel

Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Z této spolupráce postupně vznikla řada plantážních čokolád Les 1ers Crus de Plantation:

  • Hacienda Concepcion (Venezuela)
  • Los Anconès Bio (Saint Domingue)
  • Mangaro Noir (Madagascar)
  • Mangaro Lait (Madagascar)
  • Maralumi Noir (Papua - Nová Guinea)
  • Maralumi Lait (Papua - Nová Guinea)
  • Vila Gracinda (São Tomé)

Čokoládové bonbony a pralinky Michel Cluizel

michel cluizel - bonbony a pralinky

200 druhů ručně vyráběných čokoládových pralinek, ganaches, macarolats, pochons a čokoládových lanýžů. V cenově dostupných dárkových baleních. Všechny druhy čokoládových bonbonů je možno objednat i samostnatně.


Tabulkové čokolády Michel Cluizel

michel cluizel - tabulkové čokolády

  • Grand Lait 45% (mléčná)
  • Grand Noir 85%
  • Noir Infini 99%
  • Noir aux Ecorces d'Orange (pomerančová)
  • Noir au Grué de Cacao (s kousky kakaových bobů)
  • Grand Lait aux Noisettes (mléčná s lískovými oříšky)
  • Noir au Café (kávová)

Napolitánky Michel Cluizel

michel cluizel - napolitánky

Všechny výše uvedené tabulkové čokolády lze pořídit i ve formě tzv. napolitánek - malých 5ti gramových miničokoládek. Vhodné jsou například jako zákusek ke kávě.


Horká čokoláda na pití Les Minigrammes Michel Cluizel:

michel cluizel - horká čokoláda

Horká čokoláda v praktické formě čokoládových peciček. Stačí rozpustit v horkém mléce a můžeme vychutnávat tradiční francouzskou horkou čokoládu.


Suroviny čokolád Michel Cluizel

michel cluizel - noble ingredients

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si patentoval ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny,“) která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků
  • třtinový cukr místo cukru řepného
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu
  • nepoužívá sójový lecitin
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů

Michel Cluizel - tradice a současnost

Michel Cluizel

Historie čokoládovny Michel Cluizel se začala psát v okamžiku, kdy Michelovi rodiče March a Marcelle Cluizel rozšířili sortiment ve své cukrárně o čokoládu, kterou vyráběli ve své vlastní domácí kuchyni. Později v roce 1947 se Michel stal učněm v cukrárně svých rodičů.

V současnosti má čokoládovna Michel Cluizel v Normandii 200 zaměstnanců. Čokoládovna zůstává v rodinných rukou a Michel se o její chod stará se svými čtyřmi dětmi.

 

Ocenění čokolád Michel Cluizel

Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. Zde uvádíme některá z nich:

výrobekkategorieocenění
Academy of Chocolate, Londýn, 2009  

Michel Cluizel – Grand Lait 45%

Best Milk Chocolate Bar

stříbrná medaile

stříbrná medaile Academy of chocolate 2009
Academy of Chocolate, Londýn, 2009  

Michel Cluizel – Mangaro Lait

Best Milk Chocolate Bar

bronzová medaile

bronzová medaile Academy of chocolate 2009
Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008  

Michel Cluizel – Grand Lait 45%

 

zlatá medaile

zlatá medaile Great taste 2008
Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008  

Michel Cluizel – Mangaro Lait

 

zlatá medaile

zlatá medaile Great taste 2008
Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008  

Michel Cluizel – Mangaro

 

zlatá medaile

zlatá medaile Great taste 2008
Academy of Chocolate, Londýn, 2007  

Michel Cluizel - Maralumi

Best bean to bar

zlatá medaile

cena Academy of chocolate
Academy of Chocolate, 2007  

Michel Cluizel - Mangaro

Best bean to bar

stříbrná medaile

cena Academy of chocolate
Academy of Chocolate, Londýn, 2007  

Michel Cluizel - Tamarina

Best bean to bar

bronzová medaile

cena Academy of chocolate
Salon du Chocolat, Paříž, 2005  

Michel Cluizel – Maralumi

 

první místo

cena Salon du chocolat Paris 2005
Salon du Chocolat, Paříž, 2003  

Michel Cluizel – Mangaro

 

první místo

cena Salon du chocolat Paris 2003

 

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 358x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.