Čokoláda Cluizel Grand Lait 45%

Cena: 105  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Michel Cluizel

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda

Čokoláda má velmi hladkou, sametovou texturu s jemnými chuťovými tóny karamelu a kondenzovaného mléka.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde: Čokoláda Michel Cluizel

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

  Obsah kakaové sušiny 45
  Druh čokolády mléčná
  Odrůda bobů Blend (směs)
  Bio ne
  Hmotnost 70

Kategorie: Čokolády, kakao




Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.