Čočkové placky

400 g čočky
2 vejce
1 lžíce bramborového škrobu
0,1 l šlehačky
sůl
kmín
provensálské bylinky
olej




Čočkové placky – postup přípravy

Čočku dobře propláchneme, přebereme a necháme asi dvě hodiny nabobtnat v hrnci s vodou. Poté vodu slijeme, zrnka čočky rozprostřeme a necháme naklíčit. Nejméně třikrát během dne čočku propláchneme vodou a necháme ji na světlém místě. Do 24 hodin by měla být čočka naklíčená a ze suché luštěniny jsme si vypěstovali velmi cennou zeleninu. Do naklíčené čočky vmícháme vejce, sůl, koření, bramborový škrob a smetanu. Ze vzniklé hmoty pak tvoříme na pánvi placky a ty z obou stran pečeme na oleji.

Čočka naklíčením z větší části ztrácí své nadýmací schopnosti.

Čočkové placky můžeme ochutit například nastrouhaným sýrem, tofu a podobně. Čočkové placky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím. Na talíři je také můžeme ozdobit různými bylinkami.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2526x

Celkový počet prokliků: 0

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Amarant BIO 200g Wolfberry

Amarant je vynikající bezlepková potravina Výborně se hodí jako alternativa…

Cena: 65 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Rýže mléčná bílá BIO 500g

Kulatozrnná bílá rýže loupaná v BIO kvalitě Tato mléčná rýže snadno…

Cena: 49 Kč

Kukuřice na popcorn BIO 250g

Kukuřice na popcorn v BIO kvalitě bez genetické modifikace z kontrolovaného…

Cena: 31 Kč

Rýže na přípravu sushi 250g

Speciální rýže na sushi Rýže na přípravu sushi - Rýže na Sushi je…

Cena: 46 Kč

Rýžový olej 500ml

Panenský rýžový olej z prvního lisování za studena Popis:Rýžový olej se…

Cena: 123 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte