Čočka na kyselo

olej
cibule
sůl
pepř mletý
čočka
ocet
bobkový list




Čočka na kyselo – postup přípravy

Čočku propereme a na několik hodin naložíme do misky s vodou. Nejlépe ji naložíme přes noc, aby nám čočka dostatečně změkla a eliminují se tím i nadýmavé účinky.

V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Jakmile nám cibulka zezlátne, zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme trošku vody z namočené čočky, přidáme bobkový list, sůl, pepř a krátce povaříme. Poté přidáme čočku a vaříme, dokud čočka nezměkne, popřípadě dolejeme vodou, abychom dosáhli požadované hustoty. Nakonec dochutíme octem.

Čočku na kyselo podáváme se sójovým parkem, nebo vařeným vejcem naměkko, či volským okem. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvé pečivo a sterilovaný okurek.

Čočka na kyselo je výborná s grilovaným tofu a celozrnným pečivem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2684x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.