Čočka červená 500g FUDCO

Cena: 60  

Červená čočka půlená je luštěninou, která nenadýmá, protože je zbavená slupky. Je tedy i lehce stravitelná. Navíc se nemusí namáčet.

Složení: čočka červená

Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1325 kJ / 312 kcal, tuky 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, sacharidy 51 g, z toho cukry 2,4 g, bílkoviny 24 g, sodík 40 mg, vláknina 3,9 g

Příprava: 10 minut vaření bez namáčení

Baleno v závodě, který zpracovává i OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY), SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU

Skladujte: v chladu a suchu.

Země původu: Kanada

Dovoz z: EU

Obsah balení: 500 g

Měrná jednotka: 12 kč / 100 g

Legislativní zařazení: luštěnina - čočka drobnozrnná loupaná půlená

 

ČOČKOVÝ DÁL

Recept (4 porce): v hrnci rozpalte olej. Přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli, a 3 stroužky na drobno nakrájeného česneku a smažte do měkka (cca 4 min.). Do směsi přidejte dvě lžíce rajského protlaku, 1 lžičku kumínu (římského kmínu), ½ lžičky soli (nejlépe himalájské), ¼ lžičky mletého černého pepře, špetku kajenského pepře a smažte 2 minuty. Přidejte bujón a 2 hrnky vody (nebo předem připravený zeleninový vývar), 1 hrnek červené čočky a 1 velkou nakrájenou mrkev. Duste, dokud nejsou ingredience měkké (cca 20 minut). Dosolte, je-li třeba. Oddělte půl polévky a důkladně rozmixujte. Opět obě části smíchejte. Polévka by měla být krémové, ale měli by i být cítit kousky zeleniny a čočky. Přidejte citronovou šťávu a bylinky (nejlépe listy čerstvého koriandru), zakapejte olivovým olejem a posypte mletým čili dle chuti. Servírujte s čerstvým pečivem.

 

Dodavatel/Výrobce: FUDCO


Kategorie: Luštěniny, obiloviny, rýže

Trávení



Stáhnout v PDF
array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte