Články

Fotolia_73930853_XS

Jak přežívají introverti v dnešním světě?

Extroverze a introverze patří k rysům osobnosti, většina psychologických teorií a směrů s nimi pracuje. Tyto popisy osobnosti vypovídají o tom, odkud da...
celý článek »

Fotolia_33842376_XS

Závislost na hracích automatech dokáže zničit celý život gamblerovi i jeho blízkým

Gamblerství nebo též závislost na hracích automatech nebo chorobné hráčství jsou patologickým jevem, jehož výskyt v českém prostředí se v průběhu 90. le...
celý článek »

Fotolia_74722572_XS

Celer – zázračná zelenina plná vitamínů, kterou oceníte nejen v kuchyni

Co si vybavíte, když se řekne celer? Zeleninu, kterou jste jako malí vybírali z polévky? To je ale velká škoda. I zdánlivě tak obyčejná zelenina, jako j...
celý článek »

Fotolia_54032202_XS

Bylinky podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí k vašemu znamení?

Bylinky dokážou náš organismus povzbudit, osvěžit i léčit. Zřejmě nejznámější a nejrozšířenější formou jejich užívání je popíjení nálevů a čajů z byline...
celý článek »

Fotolia_71174586_XS

Život s despotou je peklo na zemi. Dá se přežít?

Slovo despota (z řeckého despotés – hospodář, panovník, vládce, pán) označuje člověka, který zachází s lidmi krajní formou nadvlády, jakožto s poddanými...
celý článek »

Fotolia_56238425_XS

Vilcacora - královna léčivých rostlin z Amazonie

Slyšeli jste někdy o Vilcacoře, Uncarii nebo jinak také o kočičím drápu? Je to rostlina původem z tropických pralesů peruánských And, kde roste v podobě...
celý článek »

Fotolia_69286967_XS

Podlehněte kouzlu česneku. Poradíme, jak na jeho pěstování, sklizeň, i oblíbené recepty

Česnek, to je jedna ze základních surovin české kuchyně. Není divu, tato zázračná rostlina nejen skvěle dochutí každé jídlo a výrazně voní, ale je také ...
celý článek »

Fotolia_64593997_XS

Jak na správné odličování? Máme rady pro všechny typy pleti

Odličování a každodenní péče o pleť patří k těm nejdůležitějším rituálům pro krásu. Ráno je třeba pleť osvěžit, aby mohla být po celý den zářivá a svěží...
celý článek »

Fotolia_49341969_XS

Ztráta libida nemusí být konečný stav. Pomoci mohou i přírodní afrodiziaka

Libido je latinské označení pro žádostivost, touhu, pud. Termínem libido se označuje především sexuální touha, sexuální energie a sexuální apetit. Určit...
celý článek »

Fotolia_75756578_XS

Bowenova tlaková masáž - pro život bez bolesti a trápení

Bowenova masáž je holistická, neinvazivní, tlaková masážní technika. Dochází při ní k jemné a šetrné manipulaci s měkkou tkání, se svaly a šlachami. Svý...
celý článek »





Psali jsme před rokem

fotolia_10898267_xs

Jak vytáhnout klíště a vyhnout se nebezpečným nemocem, které mohou klíšťata přenášet?

Klíšťata jsou příbuznými od pavouků, patří k roztočům a do vlastní čeledi – klíšťatovitých. Klíšťata parazitují na savcích a ptácích. Celkově jich existuje mnoho set druhů, v našich končinách se můžeme setkat s přibližně dvaceti druhy klíšťat. Od ostatních roztočů se klíšťata ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

bříza_1

Březový čaj na močové cesty i pročištění

Co budeme potřebovat: 4 lžičky sušeného březového listí (nebo hrst čerstvého) 0,25 l vody sítko nebo plátýnko   Jak na to: Březové listí zalijeme vařící vodou, necháme 15 minut louhovat, poté scedíme. Přes den se pijí 2 šálky mezi jídly. Listy z břízy sbíráme nejlépe v dubnu...

Pěťour maloúborný /Galinsoga parviflora/

čeleď:hvězdicovité Pěťour maloúborný – popis Lodyha je zelená, bývá vysoká až 50 cm, lysá a široce větvená. Listy jsou vstřícné, celistvé, řapíkaté, nejhořejší téměř přisedlé, nepravidelně slabě pilovitě zubaté. Zákrov je oblý. Úbory má drobné 3 až 5 mm v průměru, jsou s...

Znojemské medailonky

sójové medailonky mrkev celer kyselé okurky mletý kmín cibule sójová omáčka máslo Znojemské medailonky – postup přípravy Sójové medailonky uvaříme v osolené vodě. Po uvaření vymačkáme ze sóji vodu, osolíme je, opepříme a okmínujeme mletým kmínem...

Šafránka červenožlutá /Tricholompsis rutilans/

▪ Šafránka červenožlutá - vzhled Klobouk dorůstá až 15 cm v průměru. V mládí je klasicky klenutý jako například hřib, postupem času se ale výrazně zploští. Uprostřed zůstává drobný, tmavší hrbolek. Barvu samotného klobouku nelze jednoznačně určit - žlutý podklad kryjí purpu...