Články

Syndrom zavrženého rodiče

Syndrom zavrženého rodiče aneb Proč myslet při rozvodu na budoucnost svých dětí

Termín Parental Alienation Syndrome, v češtině syndrom zavrženého rodiče, je pojem zavedený Richardem A. Vagnerem v osmdesátých letech 20. století. Do š...
celý článek »

Ručně vyráběná mýdla

Zažijte voňavý dotek domácích ručně dělaných mýdel

PR článek

Náš příběh začal úplně jednoduše – láskou k přírodě. Již naše prateta doma vyráběla ručně dělaná mýdla – na půdě jsme po ní našli staré formy, které boh...
celý článek »

Dýně Hokaido – recepty

Dýně Hokaido – recepty: 12 skvělých receptů z dýně Hokaido, které z vás udělají mistry kuchaře!

Nové recepty z dýně Hokaido/Hokkaido (ostatně i recepty klasické) ocení každý, kdo přišel na chuť této zároveň zdravé i kulinářsky variabilní zelenině. ...
celý článek »

Uzdravte své sebevědomí

Uzdravte své sebevědomí

PR článek

Nízké, vysoké nebo zdravé sebevědomí? Míra sebevědomí přesně zrcadlí váš osobní životní postoj a vztah k sobě, který se formuje už od dětství. Nenarodil...
celý článek »

Elpis 1

Děti ze speciální školy ELPIS si zahrají hru na „Velké divadlo“ s profesionály v Městském divadle Brno

Znakem vyspělé společnosti je pomoc slabším, mezi které patří i žáci naší Mateřské školy speciální, základní školy speciální a praktické školy ELPIS. Dě...
celý článek »

Ovocné a zeleninové šťávy

Vyzkoušejte chutné ovocné a zeleninové šťávy neboli smoothie

Zvykli jste si, že váš den vždy začínáte s pečivem v ruce? A co se takhle pokusit o změnu? Každý den bychom měli zkonzumovat pět kousků ovoce a zeleniny...
celý článek »

Vejce a jejich vliv na zdraví

Vejce a jejich vliv na zdraví

Vejce je symbolem zrodu, nového života, jara i času velikonočního. Zvláště v této době, tedy po Velikonocích, je ve většině domácností této potraviny př...
celý článek »

Velikonoční zvyky a tradice

Velikonoční zvyky a tradice

Velikonoce jsou křesťanskými oslavami konce období půstu a připomínají poslední dny Ježíše Krista, jeho smrt i vzkříšení, pohanská tradice se váže k osl...
celý článek »

Soužití generací

Mezigenerační vztahy a nevyhnutelné střety generací

Mezigenerační vztahy, zejména pak mezigenerační vztahy v rámci soužití v jedné rodině, bývají často velmi komplikované. Každá generace má svůj specifick...
celý článek »

Kyselina hyaluronová a její účinky

Kyselina hyaluronová: Kosmetický zázrak, nebo jen obyčejný polysacharid?

Pojem "kyselina hyaluronová" dnes zná snad každý díky tomu, že se zmiňuje ve velkém množství reklam. Pleťový krém, injekční výplň stárnoucí pleti, dokon...
celý článek »





Psali jsme před rokem

Seance-calling-the-spirits1

Spiritismus a vyvolávání duchů: zábava, nebo hazard?

Spiritismus je víra, která uznává a zkoumá posmrtný život, věří v existenci duchů a duší. Křesťanský spiritismus kombinuje teorii a nauku s důkazy. Za zakladatele spiritismu je považován Allan Kardec, jeho knihy vydané v letech 1857 - 1868 jsou základem spiritistického učení. ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

droždí_1

Vyživující pleťová maska z droždí

Co budeme potřebovat: 50 g droždí 6 lžic mléka pšeničné otruby       Jak na to: Droždí rozdrobíme a rozetřeme s trochou mléka. Poté přilijeme zbylé mléko a přisypeme pšeničné otruby, kterými směs zahustíme. Masku nanášíme na pleť a dekolt a necháme působit 30 minut. Poté smyj...

Jestřabina lékařská /Galega officinalis/

čeleď:bobovité Jestřabina lékařská – popis Jestřabina lékařská je vytrvalá, až 120 cm vysoká léčivá bylina. Lodyhy přímé, četné, nevětvené nebo dole větvené, lysé, jemně a mělce rýhované. Listy s 5 až 9 páry lístků, které jsou kopinaté, podlouhlé až čárkovité, špičaté, c...

Cibulový koláč

50 g žitné mouky 100 g hladké mouky 1 vejce sůl 70 g másla 2 lžíce studené vody 300 g cibule 2 lžíce olivového oleje mletý černý pepř 0,1 l zakysané smetany 100 g strouhaného sýra 1 kostka Maggi česnek a petržel Cibulový koláč - postup přípravy Do v...

Rosolovec červený /Tremiscus helvelloides/

▪ Rosolovec červený - vzhled Plodnice je vysoká až 12 cm, v průměru mívá maximálně 7 cm. Rosolovec červený v mládí připomíná tvarem i povrchem jazyk - okraje houby se ohrnují a tvoří často laloky. Časem se ale střed rosolovce propadá dovnitř, a tak se tvarem změní v nálevku...