Články

Jak se zbavit závisti?

Jak se zbavit závisti jednou provždy?

Závist je jednou z přirozených lidských emocí, která však v obecném pohledu není hodnocena jako právě kladná. Křesťanství dokonce hodnotí závist jako je...
celý článek »

Jak procvičovat paměť

I naše paměť potřebuje pravidelný trénink a správnou výživu

Pokud si chcete udržet dobrou paměť, je potřeba ji pravidelně procvičovat. Není to nic těžkého a trénovat paměť jde různými způsoby. Jde o to, že musíte...
celý článek »

Vyznáte se v novodobých ideálech mužské krásy?

Metrosexuál, übersexuál, lumbersexuál,... vyznáte se v novodobých pokusech o ideály mužské krásy?

Stejně jako je tomu u ideálu ženské krásy, i pohled na mužskou krásu a požadavky na vzhled i charakteristické žádoucí vlastnosti se v průběhu časů mění....
celý článek »

Su-jok

Su-jok terapie - metoda, díky které se můžete zbavit i chronických onemocnění

Su-Jok je léčebná metoda, která je diagnostická i léčebná. Působí způsobem, který zmírňuje nejrůznější typy a intenzity bolestí našeho těla, umožňuje je...
celý článek »

Černý kořen

Černý kořen neboli Hadí mord španělský

Tato plodina se jakožto zelenina používá od 16. století. Původní název černého kořene - Hadí mord španělský - pochází z "babské rady", která praví, že v...
celý článek »

Syndrom zavrženého rodiče

Syndrom zavrženého rodiče aneb Proč myslet při rozvodu na budoucnost svých dětí

Termín Parental Alienation Syndrome, v češtině syndrom zavrženého rodiče, je pojem zavedený Richardem A. Vagnerem v osmdesátých letech 20. století. Do š...
celý článek »

Ručně vyráběná mýdla

Zažijte voňavý dotek domácích ručně dělaných mýdel

PR článek

Náš příběh začal úplně jednoduše – láskou k přírodě. Již naše prateta doma vyráběla ručně dělaná mýdla – na půdě jsme po ní našli staré formy, které boh...
celý článek »

Dýně Hokaido – recepty

Dýně Hokaido – recepty: 12 skvělých receptů z dýně Hokaido, které z vás udělají mistry kuchaře!

Nové recepty z dýně Hokaido/Hokkaido (ostatně i recepty klasické) ocení každý, kdo přišel na chuť této zároveň zdravé i kulinářsky variabilní zelenině. ...
celý článek »

Uzdravte své sebevědomí

Uzdravte své sebevědomí

PR článek

Nízké, vysoké nebo zdravé sebevědomí? Míra sebevědomí přesně zrcadlí váš osobní životní postoj a vztah k sobě, který se formuje už od dětství. Nenarodil...
celý článek »

Elpis 1

Děti ze speciální školy ELPIS si zahrají hru na „Velké divadlo“ s profesionály v Městském divadle Brno

Znakem vyspělé společnosti je pomoc slabším, mezi které patří i žáci naší Mateřské školy speciální, základní školy speciální a praktické školy ELPIS. Dě...
celý článek »





Psali jsme před rokem

Fotolia_51423015_XS

Vůně podle znamení zvěrokruhu

Většina z nás má nějakou svoji oblíbenou vůni, kterou používáme jako voňavku, parfém, jakožto interiérovou vůni a podobně. Vůně si vybíráme podle nejrůznějších kritérií, podle momentální nálady, ročního období, příležitosti, temperamentu, ale třeba i životní filozofie. Správná...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mrkvová maska_1

Obklad z tvarohu a mrkve proti bolesti kloubů

Co budeme potřebovat: 1 tvaroh 1 mrkev struhadlo       Jak na to: Mrkev nastrouháme a smícháme s tvarohem do jednolité hmoty. Přikládáme jakou obklad na bolavý kloub.

Podražec křovištní /Aristolochia clematitis/

čeleď: podražcovité Podražec křovištní – popis Podražec křovištní patří do rodu stále zelených listnatých dřevin, lián a trvalek. Jednoduché listy jsou střídavé a srdčité, celokrajné. Nemá palisty. Květy vyrůstají v úžlabí listu. Jsou jednotlivé, výrazné, dýmkovitého tvaru...

Hřibová omáčka

350 g hřibů 2 středně velké cibule 150 - 250 ml smetany na vaření 30 g másla pepř kmín sůl sladká či pálivá paprika Hřibová omáčka – postup přípravy Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji na...

Ryzec šeredný /Lactarius turpis/

▪ Ryzec šeredný - vzhled Ryzec šeredný má klobouk 6 – 20 cm, v mládí nízce sklenutý, později na středu vtlačený, bez hrbolku, masitý, nápadně tvrdý, na okraji dlouho podvinutý a v mládí pokrytý olivově nažloutlou plstí, jinak lysý, za vlhka slizký, obvykle nepásovaný, olivo...