Cizrnový krém

400 g cizrny
100 g cibule
30 g česneku
0,15 l šlehačky
40 g ovesných vloček
sůl
olivový olej
provensálské bylinky




Cizrnový krém – postup přípravy

Cizrnu den předem propláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu vaříme ve vodě s trochou bylinek. Bylinky mohou být jak čerstvé tak i sušené. Nejlepší je použít saturejku, ta snižuje nadýmavost po luštěninách.

Uvařenou cizrnu chvíli zchladíme, trochu si necháme stranou a poté ji i se zbývající vodou z vaření rozmixujeme dohladka, osolíme ji a pak teprve přilijeme smetanu. Zvlášť v rendlíku či na pánvi opékáme na oleji dozlatova cibulku. V poslední fázi přidáme drobně nasekaný česnek a po chvilce i jemné ovesné vločky. Vše krátce na mírném ohni restujeme. Těsně předtím, než vše vložíme do polévky, přidáme na chvilku zahřát posekané bylinky. Krém jen krátce převaříme a necháme pod pokličkou deset minut dojít.

Na pánvi nejprve zahříváme a pak opékáme vařenou cizrnu dokřupava a vkládáme ji do hotového cizrnového krému namísto tradičního opečeného chleba.

Cizrnový krém ozdobíme čerstvými bylinkami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2126x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.