Čínské sójové nudličky

sójové nudličky
zeleninový vývar
sójová omáčka
med
koření na čínu
sůl
1 cibule
olivový olej
česnek
čerstvý zázvor
solamyl
1 pórek
1 mrkev

Čínské sójové nudličky – postup přípravy

Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar, ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sójové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat. Nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemno. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor. Na mírném plameni restujeme do zesklovatění, pak přidáme sójové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit. Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev, lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá.

Čínské sójové nudličky podáváme s rýží, nebo nudlemi.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1643x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.