Cibulový koláč

50 g žitné mouky
100 g hladké mouky
1 vejce
sůl
70 g másla
2 lžíce studené vody
300 g cibule
2 lžíce olivového oleje
mletý černý pepř
0,1 l zakysané smetany
100 g strouhaného sýra
1 kostka Maggi česnek a petržel

Cibulový koláč - postup přípravy

Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, které si rozkrájíme na malé kostky, aby se nám s ním lépe pracovalo. Dále přidáme vejce a vodu a všechno vypracujeme na hladké těsto, které pomocí válečku rozválíme na pomoučněném válu. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a přidáme k ní rozdrobenou kostku Maggi (můžeme přidat i na drobné plátky nakrájené dva stroužky česneku). Zakysanou smetanu smícháme v míse s vejci, solí a pepřem.  Na vymaštěný plech položíme rozválené těsto a rozložíme na ně cibulovou náplň. Osolíme, opepříme, zalijeme kysanou smetanou s rozšlehanými vejci a vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem (může být eidam, ementál, nebo gouda). Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl až tři čtvrtě hodiny.

Vychladlý cibulový koláč nakrájíme na kousky jako dort a podáváme.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2264x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.