Chilli mleté 50g DNM

Cena: 33  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Ostré koření

Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se chilli užívá do řady pokrmů, hlavně v indické, čínské a jihoamerické kuchyni. Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů. V pokrmech kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou.

Složení: mleté chilli papričky (Capsicum frutescens)

BEZ GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, BARVIV A KONZERVANTŮ

 Použití: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonska a Africe. Chilli pro Evropu objevil Kolumbus a pojmenoval ho „pimenta“(pepř). Používají se jak čerstvé, tak sušené. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Použití chilli je takřka neomezné. Široká škála odrůd nabízí chutě od jemných, nasládlých s ovocnými tóny, po extrémněpálivé až otupující, silné vůně a chuti, hodící se k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád a kořenících směsí. Obsahuje vitamín C a karoten B.

 Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

 Číslo šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 50 g

 Měrná jednotka: 66,00 Kč / 100 g

 Legislativní zařazení: koření jednodruhové - chilli

 Jedním z nejznámějších jídel, kde je mleté chilli neopominutelnou součástí, je Chilli con carne.

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

 Budeme potřebovat: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 kozerva loupanýc rajčat, 1 rajský protlak, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, 1 lžička chilli, 1 lžíce oregana, olej, pepř, sůl.

Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme. Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou. 


Kategorie: Koření jednodruhové

Střeva, Trávení, Žaludek


Střeva, Trávení, Žaludek



Stáhnout v PDF

Přečteno: 457x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.