Chilli mleté 50g DNM

chilli
Cena: 34  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Indické koření 

Složení: mleté chilli papričky (Capsicum frutescens) 

Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se užívá do řady pokrmů hlavně v indické, čínské a jihoamerické kuchyni. Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů. V pokrmech kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou.

Chuť a použití: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonska a Africe. Chilli pro Evropu objevil Kolumbus a pojmenoval ho „pimenta“(pepř). Používají se jak čerstvé, tak sušené. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Použití chilli je takřka neomezné. Široká škála odrůd nabízí chutě od jemných, nasládlých s ovocnými tóny, po extrémněpálivé až otupující, silné vůně a chuti, hodící se k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád a kořenících směsí. Chilli papričky obsahují vitamín C a karoten B. 

Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě. 

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

 

Jedním z nejznámějších jídel, kde je mleté chilli neopominutelnou součástí, je Chilli con carne.

Recept na CHILLI CON CARNE 

BUDEME POTŘEBOVAT: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 kozerva loupanýc rajčat, 1 rajský protlak, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, 1 lžička chilli, 1 lžíce oregana, olej, pepř, sůl.

POSTUP: Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme.

Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou

 


Kategorie: Koření jednodruhové

Cholesterol, Krevní oběh, Nos, dutiny, Potence, Sex


Cholesterol, Krevní oběh, Nos, dutiny, Potence, Sex



Stáhnout v PDF

Přečteno: 100x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.