Česnekový dip k pečeným bramborám

img

Česnekový dip – postup přípravy

Cottage, žervé, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme. Přidáme trochu olivového oleje a vše rozmixujeme. Podle konzistence přidáváme bílý jogurt až do požadované hustoty dipu. Nakonec přijde so připravené omáčky prolisovaný česnek, nadrobno nasekaná pažitka, pepř a sůl, případně další oblíbené koření. Česnekový dip necháme přikrytý uležet v ledničce asi hodinu.

Brambory upečeme na plechu potřeném olejem, pokud použijeme venkovní gril, připravíme si brambory pečené v alobalu. Brambory nakrájíme na plátky (asi ½ cm), osolíme a opepříme. Pevný alobal potřeme zlehka olejem po celé ploše, plátky brambor na něj vyskládáme tak, aby se nepřekrývaly, a zabalíme. Vznikne nám tenký plát, který položíme na rošt těsně nad rozpálené uhlíky. Po asi 10 minutách brambory v alobalu otočíme a pečeme dalších cca 10 minut.

Pečené plátky brambor namáčíme do česnekového dipu a ihned konzumujeme. Je to ideální lehký pokrm na horké letní dny.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.