Černá rýže

250 g krátkozrnné rýže
250 g černých fazolí
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
8 stroužků česneku
2 rajčata
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička římského kmínu
špetka skořice
sůl, černý pepř
1 kostka MAGGI zlatého zeleninového bujónu

Černá rýže – postup přípravy

Fazole přebereme, vložíme do hrnce, který jsme naplnili vodou a necháme je přes noc nabobtnat. Odstraníme všechny fazole, které plavou nahoře a vodu slijeme. Přidáme čerstvou vodu, kostku Maggi zlatého zeleninového bujónu, část koření a polovinu prolisovaného česneku. Vaříme asi jednu hodinu a průběžně sbíráme z povrchu pěnu. Skoro měkké fazole scedíme do čisté nádoby a vodu uchováme.

V kastrůlku si rozehřejeme olivový olej a přidáme scezené fazole. Česnek nasekáme nadrobno, cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, omytá rajčata také nakrájíme. Vše přidáme k fazolím a krátce opečeme. Pak přidáme propranou a scezenou rýži, kterou promícháme s olejem tak, aby byla všechna zrnka obalená. Vše zalijeme vodou z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme koření a dusíme pod pokličkou asi dvacet minut.

Černou rýži podáváme v tortille potřené chilli omáčkou a se salátem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1750x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.