Celozrnná mouka ze sorghumu 400 g

Cena: 99  
array(0) { }

Firma/Výrobce: AFRO PLANTS

Sorghum bicolor, bezlepková celozrnná mouka z afrického Sahelu

Vysoce kvalitní mouka ze sorghumu, který je pěstován v oblasti afrického Sahelu (Kamerun). Má nízký obsah tuků a neobsahuje lepek.

Mouka je 100% přírodním produktem. Sorghum je pěstovaný tradičním způsobem bez chemikálií, v ekologicky nezatížené přírodě.

Sorghum je pro své vlastnosti a obsah látek vhodný pro dietní stravování a pro skupinu lidí trpících celiakií, jelikož neobsahuje lepek (gluten).

V mnoha zemích se vyrábí a konzumuje více druhů různých jídel ze Sorghumu, jako tortily (střední Amerika, Mexiko), nekvašený chléb. Roti a kvašené chleby, kaše, pečivo, kuskus jsou rozšířeny po celé západní Africe. Dále i tuhé kaše (tuwo, mato, karo, ugali). Ze Sorghumu je vyráběno i pivo a jiné nápoje. V Japonsku jsou oblíbené Snack potraviny vyrobené s podílem Sorghumu. Sorghum se dostává postupně do jídelníčku i ve vyspělých zemích.

Vysoké kvality Sorghum dosahuje díky místu, kde se pěstuje - savanové pásmo nad pouští Sahara. Zde se vysazuje na konci období dešťů, resp. na začátku období sucha, kdy intenzita slunečního záření začíná být nejintezivnější (říjen). Dozrávání a dosušování probíhá koncem února, kdy teploty dosahujé maxima (45 stupňů ve stínu). Z tohoto důvodu jde také o velmi dobře skladovatelnou obilovinu, protože její vlhkost dosahuje pouze 3 - 5 %, takže při správném uskladnění neztrácí svoje nutriční hodnoty po dlouhou dobu.

Obsah tuků je nízký a pohybuje se na úrovni 3,5 - 5 g / 100 g (4 %), cukrů 0,6 - 1 g / 10 g (1 %) a vysoký podíl karbohydrátů (sacharidy) až 80 g / 100g (80 %).

Složení: Sorghum bicolor, plod

Hmotnost: 2 x 200 g

Země původu: Kamerun, Afrika

 


Kategorie: Mouky, škroby, prášky

celiakie, dieta


celiakie, dieta



Stáhnout v PDF

Přečteno: 363x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.