Celerová pomazánka

150 g celeru
150 g tvrdého sýra
100 g majonézy
2 lžíce jogurtu
1 střední mrkev
1 cibule
sůl
ocet
cukr



Celerová pomazánka – postup přípravy

Čerstvý celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na stejném struhadle, mrkev na jemnějším. Tyto tři ingredience dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, jogurt, osolíme, osladíme a dochutíme trochou octa. Ocet můžeme nahradit citrónovou šťávou.

Celerová pomazánka se podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo olivami.

Tip: Chceme-li připravit sytější celerovou pomazánku, můžeme do ní přidat natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme na malé kostičky, a tavený sýr.

Celerová pomazánka z čerstvého celeru je lehká a velmi zdravá pochoutka, pokud použijeme místo majonézy jen jogurt, je vhodná i při redukční dietě.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3937x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Petrželová nať 20g DNM

Petržel je tradiční české koření. Je součástí známého polévkového…

Cena: 36 Kč