Celerová pomazánka

150 g celeru
150 g tvrdého sýra
100 g majonézy
2 lžíce jogurtu
1 střední mrkev
1 cibule
sůl
ocet
cukr



Celerová pomazánka – postup přípravy

Čerstvý celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na stejném struhadle, mrkev na jemnějším. Tyto tři ingredience dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, jogurt, osolíme, osladíme a dochutíme trochou octa. Ocet můžeme nahradit citrónovou šťávou.

Celerová pomazánka se podává na čerstvém pečivu ozdobená např. petrželkou nebo olivami.

Tip: Chceme-li připravit sytější celerovou pomazánku, můžeme do ní přidat natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme na malé kostičky, a tavený sýr.

Celerová pomazánka z čerstvého celeru je lehká a velmi zdravá pochoutka, pokud použijeme místo majonézy jen jogurt, je vhodná i při redukční dietě.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3660x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.