Čatní mangové sladké

Cena: 89  
array(0) { }

Firma/Výrobce: TRS

Pro dochucení pokrmů a podporu zažívání

Čatní je trvanlivou směsí vařeného ovoce nebo zeleniny, octa, cukru a koření, které se používá v indické kuchyni. Podává k jídlům v malém množství na dochucení a podpoře trávení.

Čatní též Čatný nebo Chutney je tradiční pochutina indické kuchyně dochucující základní jídlo. Čatní je hustá omáčka připravená z ovoce a zeleniny s dalšími přísadami. Používá se k dochucení masových i vegetariánských jídel. Má širokou škálu chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl.

Na Západě je čatní dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin.

Příprava čatní je časově dosti náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené. Poté se smíchají v pastu či omáčku.

K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu až dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. 

Hmotnost: 240 ml

Země původu: Indie


Kategorie: Omáčky, čatní, pickle

Trávení, Zažívání


Trávení, Zažívání



Stáhnout v PDF

Přečteno: 594x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.