Capellini s cuketou

400 g capellini (tenké špagety)
3 středně velké cukety
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
50 g sýru feta
1 velké rajče
3 lžíce olivového oleje
0,25 l zeleninového vývaru
černý pepř
sůl



Capellini s cuketou – postup přípravy

Cukety opereme, očistíme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi jeden centimetr silné. Jarní cibulky opereme a nakrájíme na tři centimetry dlouhé špalíčky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme, sýr rozdrobíme, nebo hrubě nastrouháme. Rajče omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a dužinu bez jadérek a tekutiny nakrájíme na drobné kostičky.

Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Mezitím při mírné teplotě rozehřejeme v pánvi olej a vložíme do něj hranolky z cukety. Asi deset minut je dusíme, až lehce zezlátnou, pak přidáme cibuli a česnek a ještě asi minutu vše podusíme. Přilijeme zeleninový vývar a necháme znovu přejít varem. Pak pánev odstavíme a necháme v teple. Capellini uvaříme podle návodu, necháme je dobře okapat a vysypeme je na velkou plochou mísu.

Capellini s cuketou promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Nakonec capellini s cuketou posypeme sýrem a kostičkami rajčete.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1413x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.