Bylinkový žaludeční likér

žaludeční likér 2Co budeme potřebovat:

12 g máty peprné

12 g meduňky

6 g třezalky

6 g dobromysli (oregána)

6 g mateřídoušky

10 g celé skořice

8 hřebíčků

0,5 l vody

350 g cukru krystal

1,5 l 60% pálenky

4 litrová sklenice

 

Jak na to:

Do 4 litrové sklenice nasypeme nadrobno pokrájené bylinky, přidáme vodu, cukr a pálenku. Poté dáme na slunečné místo (ideálně na přímé slunce) a necháme asi 3 týdny louhovat. Po uplynutí třech týdnů likér přecedíme a přelijeme do lahví. Nezapomeneme však užívat velmi střídmě, ať to místo léčení žaludku nedopadne spíše poškozením jater.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2058x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.