Bylinkový chléb se sýrem feta

425 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného rozmarýnu
2 lžičky sušeného tymiánu
300 ml teplé vody
15 g droždí
2 lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
125 g sýru feta


Bylinkový chléb se sýrem feta – postup přípravy

V misce promícháme vodu, droždí a cukr a necháme asi 5 minut uležet. Mezitím do velké mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, 1 lžičku rozmarýnu, 1 lžičku tymiánu a vysypeme na pomoučený vál. v mouce uděláme důlek, přidáme kvásek a olivový olej a vypracujeme těsto do hladka. Těsto dáme do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 – 40 minut.

Po vykynutí těsto znovu prohněteme, přidáme sýr feta a zapracujeme jej do těsta. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vyložíme pečicím papírem, dáme na něj těsto a posypeme zbytkem rozmarýnu a tymiánu. Těsto ještě na 10 minut přikryjeme a necháme na misce nakynout, poté vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Bylinkový chléb se sýrem feta je skvělý k zeleninovým salátům.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte