Bylinkový chléb se sýrem feta

425 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného rozmarýnu
2 lžičky sušeného tymiánu
300 ml teplé vody
15 g droždí
2 lžičky cukru
3 lžíce olivového oleje
125 g sýru feta


Bylinkový chléb se sýrem feta – postup přípravy

V misce promícháme vodu, droždí a cukr a necháme asi 5 minut uležet. Mezitím do velké mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, 1 lžičku rozmarýnu, 1 lžičku tymiánu a vysypeme na pomoučený vál. v mouce uděláme důlek, přidáme kvásek a olivový olej a vypracujeme těsto do hladka. Těsto dáme do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 – 40 minut.

Po vykynutí těsto znovu prohněteme, přidáme sýr feta a zapracujeme jej do těsta. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vyložíme pečicím papírem, dáme na něj těsto a posypeme zbytkem rozmarýnu a tymiánu. Těsto ještě na 10 minut přikryjeme a necháme na misce nakynout, poté vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Bylinkový chléb se sýrem feta je skvělý k zeleninovým salátům.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 734x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.