Bylinkové máslo

máslo
pažitka
petrželová nať
kerblík
estragon
½ cibule
sůl
pepř



Bylinkové máslo – postup přípravy

Máslo necháme změknout na teplém místě, všechny bylinky nasekáme nadrobno. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme nasekané bylinky, na jemném struhadle nastrouhanou cibuli, trochu osolíme a opepříme. Na 10 dkg másla potřebujeme přibližně 1 lžíci bylinek a 1 malou lžičku cibule. Vše důkladně promícháme, pomocí potravinové fólie nebo pergamenového papíru vytvoříme váleček, který necháme v ledničce nebo chvíli v mrazáku ztuhnout.

Do bylinkového másla můžeme přidat jakoukoliv oblíbenou směs bylinek, fantazii se meze nekladou.

Bylinkové máslo používáme na zjemnění omáček, jako přísadu do pomazánek nebo na chlebíčky, které dále zdobíme.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 793x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.