Broskvový koláč

4 vejce
400 g moučkového cukru
140 g másla
300 g polohrubé mouky
sušené droždí dle potřeby
100 ml mléka
8 - 9 ks broskví nebo nektarinek
máslo na vymazání plechu




Broskvový koláč – postup přípravy

Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Dáme je do nádoby, přidáme 200 g cukru, máslo a vše vyšleháme. Mouku smícháme se sušeným droždím a poté přidáme do již vzniklé směsi. Vznikne nám tím těsto, které nandáme na vymazaný plech a roztáhneme ho tak, aby bylo se dotýkalo všech stran. Na těsto poté pokládáme kousky ovoce. Můžou to být půlky, měsíčky či jiné kousky, záleží jen na vás.

Z bílků začneme šlehat hustý sníh a za stálého šlehání do něho postupně přidáváme zbylých 200 g cukru. Nelekněte se, pokud vám směs zřídne. Takto připravenou směsí polijeme ovoce na koláči a dáme do předem předehřáté trouby na 180°C. Broskvový koláč pečeme přibližně 35 minut.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1110x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.