Broskvový koláč

4 vejce
400 g moučkového cukru
140 g másla
300 g polohrubé mouky
sušené droždí dle potřeby
100 ml mléka
8 - 9 ks broskví nebo nektarinek
máslo na vymazání plechu




Broskvový koláč – postup přípravy

Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Dáme je do nádoby, přidáme 200 g cukru, máslo a vše vyšleháme. Mouku smícháme se sušeným droždím a poté přidáme do již vzniklé směsi. Vznikne nám tím těsto, které nandáme na vymazaný plech a roztáhneme ho tak, aby bylo se dotýkalo všech stran. Na těsto poté pokládáme kousky ovoce. Můžou to být půlky, měsíčky či jiné kousky, záleží jen na vás.

Z bílků začneme šlehat hustý sníh a za stálého šlehání do něho postupně přidáváme zbylých 200 g cukru. Nelekněte se, pokud vám směs zřídne. Takto připravenou směsí polijeme ovoce na koláči a dáme do předem předehřáté trouby na 180°C. Broskvový koláč pečeme přibližně 35 minut.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1254x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte