Broskvový koláč

4 vejce
400 g moučkového cukru
140 g másla
300 g polohrubé mouky
sušené droždí dle potřeby
100 ml mléka
8 - 9 ks broskví nebo nektarinek
máslo na vymazání plechu




Broskvový koláč – postup přípravy

Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Dáme je do nádoby, přidáme 200 g cukru, máslo a vše vyšleháme. Mouku smícháme se sušeným droždím a poté přidáme do již vzniklé směsi. Vznikne nám tím těsto, které nandáme na vymazaný plech a roztáhneme ho tak, aby bylo se dotýkalo všech stran. Na těsto poté pokládáme kousky ovoce. Můžou to být půlky, měsíčky či jiné kousky, záleží jen na vás.

Z bílků začneme šlehat hustý sníh a za stálého šlehání do něho postupně přidáváme zbylých 200 g cukru. Nelekněte se, pokud vám směs zřídne. Takto připravenou směsí polijeme ovoce na koláči a dáme do předem předehřáté trouby na 180°C. Broskvový koláč pečeme přibližně 35 minut.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1226x

Celkový počet prokliků: 2

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 220 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

CYTOSAN Fomentum gel, Energy 100ml

Bioinformační mast k dekoxikaci a regeneraci těla Cytosan fomentum gel je…

Cena: 407 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte