Brokolicový salát

1 hlávka brokolice
sůl
kelímek bílého jogurtu
lžíce oleje
svazek pažitky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička cukru
1 paprika
1 vejce natvrdo



Brokolicový salát – postup přípravy

Hlávku brokolice pořádně propereme pod tekoucí vlažnou vodou, necháme ji okapat, ponoříme do hrnce s lehce osolenou vodou a asi pět minut povaříme. Potom ji vyndáme a nakrájíme na kousky (rozebereme na růžičky a krájíme zvlášť, košťál před nakrájením oloupeme).

Zálivku na brokolicový salát si připravíme smícháním jogurtu, trochy oleje, kapky citrónové šťávy a lžičky cukru (pokud bude moc hustá, můžeme ji ještě rozředit mlékem). Papriku omyjeme a vybereme jádra. Nasekanou brokolici smícháme s nadrobno nasekanou paprikou a všechno zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec brokolicový salát posypeme nasekaným vejcem uvařeným natvrdo.

Brokolicový salát dáme vychladit do ledničky a podáváme například s opečenou francouzskou bagetkou a posypaný strouhaným sýrem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4565x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte