Brokolicový salát

1 hlávka brokolice
sůl
kelímek bílého jogurtu
lžíce oleje
svazek pažitky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička cukru
1 paprika
1 vejce natvrdo



Brokolicový salát – postup přípravy

Hlávku brokolice pořádně propereme pod tekoucí vlažnou vodou, necháme ji okapat, ponoříme do hrnce s lehce osolenou vodou a asi pět minut povaříme. Potom ji vyndáme a nakrájíme na kousky (rozebereme na růžičky a krájíme zvlášť, košťál před nakrájením oloupeme).

Zálivku na brokolicový salát si připravíme smícháním jogurtu, trochy oleje, kapky citrónové šťávy a lžičky cukru (pokud bude moc hustá, můžeme ji ještě rozředit mlékem). Papriku omyjeme a vybereme jádra. Nasekanou brokolici smícháme s nadrobno nasekanou paprikou a všechno zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec brokolicový salát posypeme nasekaným vejcem uvařeným natvrdo.

Brokolicový salát dáme vychladit do ledničky a podáváme například s opečenou francouzskou bagetkou a posypaný strouhaným sýrem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3643x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.