Brokolicový salát

1 hlávka brokolice
sůl
kelímek bílého jogurtu
lžíce oleje
svazek pažitky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička cukru
1 paprika
1 vejce natvrdo



Brokolicový salát – postup přípravy

Hlávku brokolice pořádně propereme pod tekoucí vlažnou vodou, necháme ji okapat, ponoříme do hrnce s lehce osolenou vodou a asi pět minut povaříme. Potom ji vyndáme a nakrájíme na kousky (rozebereme na růžičky a krájíme zvlášť, košťál před nakrájením oloupeme).

Zálivku na brokolicový salát si připravíme smícháním jogurtu, trochy oleje, kapky citrónové šťávy a lžičky cukru (pokud bude moc hustá, můžeme ji ještě rozředit mlékem). Papriku omyjeme a vybereme jádra. Nasekanou brokolici smícháme s nadrobno nasekanou paprikou a všechno zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec brokolicový salát posypeme nasekaným vejcem uvařeným natvrdo.

Brokolicový salát dáme vychladit do ledničky a podáváme například s opečenou francouzskou bagetkou a posypaný strouhaným sýrem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5270x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte