Brokolicové karbanátky

2 brokolice
2 – 3 vejce
150 g tvrdého sýra (eidam, gouda, niva,…)
2 stroužky česneku
strouhanka
sůl
pepř
olej




Brokolicové karbanátky - postup přípravy

Brokolici rozdělíme na růžičky, uvaříme ve slané vodě do poloměkka a prudce zchladíme v ledové vodě. Brokolici nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme vejce, na jemném struhadle nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a trochu strouhanky. Osolí, opepříme a v případě potřeby ještě přidáme vejce či strouhanku, podle konzistence těsta.

Z těsta tvarujeme brokolicové karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Usmažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.

Brokolicové karbanátky podáváme s lehkým zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Jsou výborné i za studena.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 11814x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.