Bramborový salát

1000 g brambor
2 cibule
1 sklenička kyselých okurek
3 vejce
sůl
pepř
ocet
nové koření
bobkový list
cukr
majonéza
jogurt

Bramborový salát – postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a přes drátěné sítko propasírujeme, aby nám vznikly hranolky. Vejce uvaříme natvrdo. Také je oloupeme, a buď nakrájíme na kostičky, nebo také propasírujeme přes sítko. Vše smícháme ve velké míse. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vhodné je použít červenou cibuli. Přidáme do mísy. Okurky nakrájíme a přihodíme k ostatnímu. Do malého kastrůlku dáme trochu vody, přidáme cukr, sůl a koření a za mírného varu necháme probublat. Poté touto zálivkou zalijeme ingredience v míse a pořádně promícháme. Smícháme majonézu s jogurtem, vlijeme do bramborového salátu, opět řádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Bramborový salát můžeme ozdobit na proužky nakrájenou kapií.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1322x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.