Bramborový guláš

brambory
paprika mletá sladká
olej
cibule
česnek
sůl
pepř mletý
kmín
bobkový list
hladká mouka
zeleninový vývar


Bramborový guláš – postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Až zesklovatí, přidáme bobkový list, kmín, na plátky nakrájený česnek, na kostečky nakrájené brambory a sladkou mletou papriku. Krátce promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Bramborový guláš vaříme tak dlouho, dokud nám brambory nezměknou.

Na závěr do bramborového guláše mletý pepř, sůl a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme a nakonec přidáme majoránku podle vlastní chuti.

Bramborový guláš můžeme podávat samotný nebo s čerstvým pečivem.

Jako obměnu je možné do bramborového guláše přidat sójový granulát vařený v zeleninovém vývaru nebo ve vodě podle návodu na obalu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 8415x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Ozkoušeno, moc dobrý guláš! Příjemný na žaludek. Navrch jsem dala ještě trochu smetany.