Bramborové placky

1000 g brambor
1 - 2 vejce
100 g hladké mouky
3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
olej



Bramborové placky – postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce do měkka (nejlépe použít typ C). Brambory oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši. Přidáme vejce a postupně přimícháváme mouku do požadované hustoty těsta. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a důkladně zamícháme.

Z bramborového těsta tvoříme placky asi 0,5 cm vysoké a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Poté je odkládáme na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

Bramborové placky můžeme podávat například s dušeným zelím.

Tip: Vynecháme-li česnek a koření, můžeme bramborové placky připravit také na sladko s povidly, marmeládou nebo tvarohem. Navrch posypeme sladké bramborové placky nadrobno nasekanými vlašskými ořechy.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1637x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.