Bramborové pirožky s tvarohem

2 kg brambor
1 cibule
1 vejce
olej
1 tvaroh
sůl





Bramborové pirožky s tvarohem – postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák (ale ne úplně na jemnou kaši) a osolíme je. Tvaroh smícháme s vajíčkem a přidáme cibulku, kterou jsme oloupali a nakrájeli nadrobno. Také ho osolíme (trochu víc než třeba při přípravě pomazánky).

Vezmeme hrst nastrouhaných brambor a mezi dlaněmi z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku dáme lžíci tvarohu a za pomoci druhé ruky přiklopíme a vytvarujeme z těsta pirožek. I když někde trochu vylézá tvaroh, nevadí to. Na plnění pirohů můžeme použít i běžně dostupnou formičku.

Bramborové pirožky s tvarohem potom smažíme na oleji stejně jako bramboráky.

Nakonec pirožky ozdobíme nasekanou petrželkou, nebo posypeme strouhaným sýrem. Můžeme je podávat studené i teplé rovnou z pánvičky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2124x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.