Bramborové pirožky s tvarohem

2 kg brambor
1 cibule
1 vejce
olej
1 tvaroh
sůl





Bramborové pirožky s tvarohem – postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák (ale ne úplně na jemnou kaši) a osolíme je. Tvaroh smícháme s vajíčkem a přidáme cibulku, kterou jsme oloupali a nakrájeli nadrobno. Také ho osolíme (trochu víc než třeba při přípravě pomazánky).

Vezmeme hrst nastrouhaných brambor a mezi dlaněmi z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku dáme lžíci tvarohu a za pomoci druhé ruky přiklopíme a vytvarujeme z těsta pirožek. I když někde trochu vylézá tvaroh, nevadí to. Na plnění pirohů můžeme použít i běžně dostupnou formičku.

Bramborové pirožky s tvarohem potom smažíme na oleji stejně jako bramboráky.

Nakonec pirožky ozdobíme nasekanou petrželkou, nebo posypeme strouhaným sýrem. Můžeme je podávat studené i teplé rovnou z pánvičky.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2595x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte