Bramborová omáčka

1500 g brambor
1/4 másla
hladká mouka
0,2 l smetany
bobkový list
nové koření
kmín
sůl
ocet



Bramborová omáčka – postup přípravy

Ve větším hrnci rozpustíme máslo a podle potřeby do něj za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne "tak akorát" hustá jíška. Až začne jíška zlátnout, zalijeme ji vlažnou vodou a řádně rozkvedláme. K tomuto pak přidáme oloupané a na malé kousky rozkrájené brambory (nejlépe typ B, nebo C), bobkový list (stačí 2 lístky), nové koření (maximálně 5 kuliček), lžičku kmínu a vše mírně osolíme.

Vaříme tak dlouho, až se brambory pořádně rozvaří. Po té je ještě rozmačkáme, nebo pokud máte rádi hladké omáčky, můžete vyjmout koření a bramborovou omáčku rozmixovat. Pak přidáme smetanu a chvilku prohřejeme. Odstavenou bramborovou omáčku dochutíme octem a solí podle chuti.

Bramborová omáčka se podává s chlebem, anebo se dá jíst úplně samotná.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1827x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.