Borůvkové knedlíky

15. 2. 2012

600 g hrubé mouky
1 vejce
2 dl vlažného mléka
1 lžička soli
1 kostka droždí
0,15 l vlažného mléka
borůvky
2 lžíce moučkového cukru



Borůvkové knedlíky – postup přípravy

Kvasnice utřeme s troškou cukru, až jsou tekuté, zalijeme 0,15 l vlažného mléka a necháme v teple vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce rozmíchané v troše mléka a hotový kvásek. Ručně nebo hnětačem vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud je husté, přidáme malinko mléka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 50 minut vykynout.

Po vykynutí polévkovou lžící odkrajujeme těsto na pomoučený vál, rukou těsto rozmáčkneme na silnější placičku, zabalíme borůvky s cukrem, a vytvarujeme knedlíky, spoje dobře umačkáme, aby nám náplň nevytekla. Borůvkové knedlíky necháme ještě asi deset minut na vále odpočinout a připravíme si k vaření širší kastrol s mírně osolenou vodou. Knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou ode dna. Přendáme do mísy, každý knedlík propíchneme vidličkou a hned trochu omastíme máslem.

Borůvkové knedlíky podáváme bohatě posypané borůvkami a moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 501x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.



peceny caj

Pečený čaj BORŮVKA s kardamomem 55 ml

Nápojový koncentrát s kousky ovoce pro přípravu...

Cena: 24 Kč



Psali jsme před rokem

Fotolia_18686796_XS

Barvy aury a jejich význam

Jedná se o fenomén, který není možné vědeckými pokusy potvrdit, ale existuje mnoho lidí, kteří čas od času vidí auru a můžete se setkat i s fotografickými přístroji, které mohou auru člověka vyfotit. Podle alternativní medicíny a parapsychologie je aura energetickým obalem obk...


Dnes jsme pro Vás vybrali

čekanka_1

Žaludeční čaj z kopřivy a čekanky

 Co budeme potřebovat: 25 g listu kopřivy 25 g kořene nebo natě čekanky 15 g listu pelyňku   Jak na to: Všechny byliny vaříme 1 minutu, poté odstavíme a necháme 5 minut louhovat. Čaj pijeme ráno a večer po půl šálcích

Drchnička rolní /Anagallis arvensis/

čeleď: prvosenkovité Drchnička rolní – popis Drchnička rolní je jednoletá, drobná bylina, která je mělce upevněna v půdě jemným kůlovým kořenem. Lodyha je poléhavá, vystoupavá, větvená, 6 – 30 cm dlouhá, čtyřhranná. Lodyha a listy jsou zvláště v mládí žláznatě tečkované....

Lívance bez kynutí

500 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 lžíce cukru krupice 2 vejce ½ prášku do pečiva špetka soli šlehačka cukr moučka džem Lívance bez kynutí – postup přípravy Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od...

Holubinka nelesklá / Russula firmula/

▪ Holubinka nelesklá - vzhled Klobouk 4 – 9 cm, v mládí polokulovitý, brzy plochý až prohloubený, na okraji dlouho hladký, ve stáří uzlinatě rýhovaný, pevný, pokožka za vlhka lepkavá, za sucha matná nebo lesklá, slupitelná asi do poloviny, většinou hnědofialová až purpu...