Bochánky z cukety

1 velká cuketa
kůra z jednoho citrónu
sůl
pepř
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
0,2 l světlého piva
140 g hladké mouky

 

 

Bochánky z cukety – postup přípravy

Nejprve si připravíme těstíčko na bochánky z cukety. Z vajec oddělíme žloutky, které umícháme s olejem. Poté přimícháme pivo a po částech vmícháme mouku. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti. Těsto necháme půl hodiny odležet. Mezitím oškrábeme cuketu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Posolíme ji a necháme ji na cedníku pouštět šťávu asi deset minut. Přebytečnou vodu vymačkáme a v míse cuketu smícháme s citrónovou kůrou. Pak ji smícháme s těstíčkem, do kterého těsně před pečením přidáme ušlehaný bílek. Pokud je těstíčko řídké, přidáme mouku.

V hluboké pánvi (nebo fritovacím hrnci) rozpálíme olej a lžičkou vykrajujeme bochánky z cukety, které pouštíme do oleje a smažíme dozlatova. Po vyndání necháme okapat na ubrousku přebytečný olej. Bochánky z cukety podáváme s vařenými bramborami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3313x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.