Bezinkový sirup

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

My jsme bezový sirup dělali doma přesně podle receptu, s tím cukrem jsem si na začátku také nebyl jistý :-) Buď jsem ale podlehl návyku na cukr nebo jsem si zvykl, nebo prostě ta chuť a vůně bezinek je natolik výrazná, že jsme s výsledkem spokojeni… celý příspěvek

A v jakém poměru ten cukr ?

Cukr cca 3-4kg na 5 litrů výluhu. Vařím vždy všechno "od oka", tak to ani nemohu říct přesně :) A ještě jeden tip: Přidávám do všech sirupů ještě lžičku mleté kurkumy, jednak dodá pěknou žlutou barvu a jednak je to přírodní všelék. její chuť není… celý příspěvek

Dobrý den, dělali jsme bezinkový sirup podle klasického návodu a nakonec nám přišel moc sladký. Chuť po bezinkách tam je, to je fajn, ale přece jenom je tam cítit na náš vkus moc cukr.

Cukr v bezinkovém sirupu funguje zároveň zřejmě jako konzervant,… celý příspěvek

Já jsem dělala letos bezový sirup za studena. Nechala jsem louhovat květy s citronem 48 hodin (v ledničce) a pak rozmíchat za studena s cukrem, chuť bezu je mnohem silnější než když se to vaří.