Bazalkové pesto

3 hrsti bazalkových lístků
3 stroužky česneku
1 hrst piniových oříšků
1 hrst nastrouhaného parmazánu
olivový olej
hrubozrnná sůl
pepř




Bazalkové pesto – postup přípravy

Lístky bazalky omyjeme, osušíme a v hmoždíři rozetřeme s trochou hrubozrnné soli do hladka. Rozetřenou bazalku dáme do misky a postupně přimícháváme olivový olej, až vznikne krémovitá hladká kaše. Dále přimícháme nadrobno nasekaný česnek, nasucho opražené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, opepříme a důkladně vetřeme do bazalkového pesta.

Bazalkové pesto smícháme s čerstvě uvařenými špagetami nebo jinými těstovinami, ozdobíme lístkem bazalky a trochou nastrouhaného parmazánu.

Tip 1: Místo piniových oříšků můžeme na bazalkové pesto použít nadrobno nakrájené a nasucho opražené vlašské ořechy.

Tip 2: Vychladlé bazalkové pesto můžeme dát do uzavřené sklenice, kde v lednici vydrží 1 – 2 týdny.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3767x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte