Bazalkové pesto

3 hrsti bazalkových lístků
3 stroužky česneku
1 hrst piniových oříšků
1 hrst nastrouhaného parmazánu
olivový olej
hrubozrnná sůl
pepř




Bazalkové pesto – postup přípravy

Lístky bazalky omyjeme, osušíme a v hmoždíři rozetřeme s trochou hrubozrnné soli do hladka. Rozetřenou bazalku dáme do misky a postupně přimícháváme olivový olej, až vznikne krémovitá hladká kaše. Dále přimícháme nadrobno nasekaný česnek, nasucho opražené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, opepříme a důkladně vetřeme do bazalkového pesta.

Bazalkové pesto smícháme s čerstvě uvařenými špagetami nebo jinými těstovinami, ozdobíme lístkem bazalky a trochou nastrouhaného parmazánu.

Tip 1: Místo piniových oříšků můžeme na bazalkové pesto použít nadrobno nakrájené a nasucho opražené vlašské ořechy.

Tip 2: Vychladlé bazalkové pesto můžeme dát do uzavřené sklenice, kde v lednici vydrží 1 – 2 týdny.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3517x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.