Banánové rizoto

1 l zeleninového vývaru
400 g zeleného chřestu
300 g rýže
300 g cherry rajčátek
200 g pórku
1 větší cibule
50 g strouhaného parmazánu
4 banány
2 stroužky česneku
svazek čerstvé bazalky
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Banánové rizoto – postup přípravy

Nejdříve si oloupeme česnek a cibulku, které nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme asi tak 3 - 5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme kolem jedné minuty, aby se zrníčka rýže obalila olejem.

Celý obsah pánve zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinu vývaru. Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme oloupané banány na malé kousky a cherry rajčátka rozkrojená na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr banánové rizoto ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán.

Banánové rizoto podáváme posypané nasekanou bazalkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2460x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.