Badyán mletý 50g DNM

badyanmletybadyan
Cena: 52  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Indické koření

Badyán, též zvaný jako čínský či hvězdicovitý anýz, je jedním z koření v tradiční směsi "Koření pěti vůní".

Složení: badyán (Illicium verum)

Chuť a použití: Má jemně nasládlou chuť připomínající právě anýz. Hodí se do ovocných salátů, perníků, švestkových povidel, či hruškového kompotu. Použivá se také do nudlových polévek a na některá pečená masa a grilované pokrmy.

Bez glutamanu, lepku, soli, barviv a konzervantů.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

TIP:

Mletý losos s badyánem

Budeme potřebovat: 15 g badyánu, 350g filet z lososa, 400g uzeného lososa, 3g papriky mleté pálivé, 1g pepře černého mletého, 80g parmezánu.

Čerstvé maso z lososa i uzeného lososa rozmixujeme a promícháme. Mletý badyán smícháme s pálivou mletou paprikou, mletým pepřem, polovinu směsi přimícháme k lososu. Ochucené maso zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na cca půl hodiny. Parmezán nakrájíme na plátky, rozložíme na papír na pečení, posypeme zbytkem koření a vložíme na dvě minuty do vyhřáté trouby, aby se trochu roztekl. Poté sýr přimícháme k lososu, směs rozdělíme na talířky a doplníme krajíčky toastového chleba, který nasucho opečeme v topinkovači.


Kategorie: Koření jednodruhové




Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.