Avokádový dip

avokádo
citron
sůl
pepř
kelímek zakysané smetany





Avokádový dip – postup přípravy

Důležitým prvním krokem je správný výběr avokáda. Při nákupu je dobré nepodcenit výběr a zaměřit se hlavně na to, aby avokádo bylo na omak měkké a pružné. Jako první krok přípravy dipu je nutné avokádo rozříznout podélně kolem dokola, rozpůlit a vyjmout pecku. Vezmeme si lžičku, pomocí ní vydlabeme z avokáda vnitřek a dáme ho do mísy. Vydlabat dužinu jde velmi lehce. Aby nám dužina neztratila barvu a byla pořád krásně nazelenalá, pokapeme ji šťávou asi z půlky citronu. Vidličkou dužinu rozmačkáme na jemnou kaši, kterou poté osolíme a opepříme.

Avokádový dip se doladí přidáním zakysané smetany, kterou do kaše pořádně vmícháme. Je dobrý například na namáčení dušené zeleniny nebo jako pomazánka na jednohubky.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5123x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

Avokádový olej BIO 250ml

BIO panenský avokádový olej z prvního lisování za studena Avokádový olej je…

Cena: 167 Kč

Esenciální olej BERGAMOT, 10ml INVEDA

Přírodní esenciální olej se sladkovocnou, dřevitobylinnou vůní Celkově…

Cena: 168 Kč

Kuzu kořenový škrob BIO 50g

Kvalitní rostlinný škrob pro použití v kuchyni V kuchyni využívaný jako…

Cena: 85 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte