Avokádový dip

avokádo
citron
sůl
pepř
kelímek zakysané smetany





Avokádový dip – postup přípravy

Důležitým prvním krokem je správný výběr avokáda. Při nákupu je dobré nepodcenit výběr a zaměřit se hlavně na to, aby avokádo bylo na omak měkké a pružné. Jako první krok přípravy dipu je nutné avokádo rozříznout podélně kolem dokola, rozpůlit a vyjmout pecku. Vezmeme si lžičku, pomocí ní vydlabeme z avokáda vnitřek a dáme ho do mísy. Vydlabat dužinu jde velmi lehce. Aby nám dužina neztratila barvu a byla pořád krásně nazelenalá, pokapeme ji šťávou asi z půlky citronu. Vidličkou dužinu rozmačkáme na jemnou kaši, kterou poté osolíme a opepříme.

Avokádový dip se doladí přidáním zakysané smetany, kterou do kaše pořádně vmícháme. Je dobrý například na namáčení dušené zeleniny nebo jako pomazánka na jednohubky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4374x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.