Amchoor mangový prášek 50g DNM

Cena: 33  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Ovocné koření jako náhrada za citronovou šťávu

Složení: sušené mango mleté

Amchur (amchoor) nebo mango prášek, připravený ze sušených a nevyzrálých plodů manga. Mango se suší na slunci. Toto koření se přidává do koláčů, je kyselé a výrazně trpké chuti. Setkáte se s ním v mnoha v mnoha indických jídlech. Je často používán jako náhrada za citronovou šťávu.

 

Prášek z manga je vhodný pro vegetariány i vegany. Pro výrobu amchooru se používají nezralá manga z ranné sklizně. Nejčastěji se však používají planá manga.

Chuť a použití: Amchoor je ovocné koření mírně svíravé, ale příjemné chuti. Dodává pokrmům kyselost. Je významným kořením severoindické kuchyně, ochucují se jím náplně do samos a pakor, dušená masa, polévky a ovocné saláty. Přidává se do marinád na maso a drůběž jako enzymatické změkčovadlo. Dodává kyselost nakládané zelenině a chutney. Používá se k ochucení indických jídel, polévek na marinády a lze ho použít místo tamarindu k získání sladkokyselých chutí. 

Bez glutamanu, lepku, soli, barviv a konzervantů.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie
 

Obsah balení: 50g

Měrná jednotka: 66,00 Kč / 100 g

TIP: Aloo Paratha

Budeme potřebovat:

těsto: 1 a 1/2 hrnku mouky, sůl, 2 lžíce ghí, vlažnou vodu dle potřeby. 

Náplň: 3 středně velké brambory uvařené ve šlupce, sůl, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky Amchoor, 1/3 lžičky Garam masala, nasekanou koriandrovou nať.

Ze surovin na těsto vypracujeme elastické nelepivé těsto a necháme ho půl hodiny odležet bokem v misce, přikryté utěrkou. V druhé misce rozmačkáme dobře vychládlé, uvařené, oloupané brambory. Přidáme sůl, kurkumu, Amchoor, Garam masalu, nasekanou koriandrovou nať a vše dobře promícháme. Těsto i směs si rozdělíme na stejný počet částí. Kuličky směsi musí být o něco měnší než z těsta. Postupně bereme jednu kuličku z těsta a rozválíme ji asi na 1/2cm hrubou placku. Doprostřed dáme kuličku směsi, do placky ji zabalíme a vytvarujeme buchtičku. Buchtičku válečkem vyválíme na hrubou placku (nepoužíváme mouku na vyválení). Nesmíme válet rychle a tlačit na placku, aby nám nepraskla. Rozehřejem pánev, stáhneme na střední sílu a placku na ní opečeme nasucho z obou stran dohněda. Hotovou placku potřeme máslem a zabalíme do utěrky, aby neoschla.

 

 


Kategorie: Koření jednodruhové




Stáhnout v PDF

Přečteno: 1046x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.