Adžvajen celý 50g DNM

Cena: 33  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Kopytský kmín, indické koření

Složení: adžvajen celý (Trachyspermum ammi/Carum ajowan/Carum copticum)

Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Používá se převážně do těsta na smažené placky, chleba a jiného pečiva.

Chuť a použití: chutná výrazně a silně voní po tymiánu, s lehce hořkou a ostrou příchutí. Je klasickým kořením arabské a indické kuchyně. Patří do luštěninových pokrmů a do fritovaného pikantního pečiva z vaječného těsta. Adžvajen se hodí i ke grilovaným drůbežím pokrmům a k nakládané zelenině. Bývá součástí směsí kari. V jihovýchodní Asii se toto koření běžně používá do chleba a do slaného pečiva, přidává se také ke kořenové zelenině a k čočce. Obsahují ho i nakládací směsi. Rozdrcené plody adžvajenu jsou velmi aromatické. V receptech je lze nahradit tymiánem nebo libečkem. Sušená semínka se používají především při přípravě zeleninových (luštěninových) jídel.

Bez glutamátu, lepku, soli, barviv a  konzervantů.

Skladujte: vzduchotěsně uzavřené, v temnu a chladu. Vydrží tak libovolně dlouho.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

 


Kategorie: Koření jednodruhové

Konečník, Nadýmání, Nechutenství, Stolice, Svalstvo, Trávení, Zácpa, Žíly


Konečník, Nadýmání, Nechutenství, Stolice, Svalstvo, Trávení, Zácpa, Žíly



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1220x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.