![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Domácí máslo](/img/clanky/4a2d89e922af723171d1011129a5b798/domaci-maslo.jpg)
Domácí máslo
Ingredience
- smetana ke šlehání - min. 33 %
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí máslo - recept
Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho, dokud se šlehačka nezmění na hrudky. Ubereme otáčky šlehače, následně počkáme, až se oddělí podmáslí. Vše vylijeme do cedníku a necháme odkapat veškeré podmáslí, a i z másla rukama zkusíme vymačkat co nejvíce tekutiny. Následně máslo ponořme do co nejstudenější vody a opět prohněteme. Tento postup opakujeme vždy s novou vodou až do doby, kdy voda zůstane čistá.
V této fázi můžeme do másla přidat např. oblíbené bylinky nebo koření. Domácí máslo upěchujeme do formičky a necháme vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.